söndag 25 oktober 2009

Skoldatateket rör på sig...

De två sista veckorna har Skoldatateket i Södertälje varit mer ute på olika sorts uppdrag, än inne på kontoret. Vi, min kollega Ia & jag, har tagit emot kunder från logopedmottagningen i Södertälje på Skoldatateket. Vi har även tagit emot besökare från annan ort som skall starta Skoldatatek, vi har givit kurs om Alternativa verktyg, deltagit i Googleträff med andra kommuner, hunnit med att landa och reflektera över Dysleximässan i Sollentuna där vi var utställare samt föreläsare...tagit emot elever från en lokal skola...det var säkert mer - det brukar det vara ;-)...

Foto: 3 Skoldatateks krafter i vårt avlånga land


På bilden ses Britt från Boden, Ia från Södertälje & Gudbjörg från Norrköping i samspråk - alla arbetar på Skoldatatek. På Dysleximässan fick Södertälje underbart support & välbehövlig avlösning av våra vänner från övriga Skoldatateks nav - Tack! Under fredagen på mässan var det merparten skolfolk eller föreningsfolk som besökte vår monter &under lördagen var det mest föräldrar med barn som har läs- & skrivsvårigheter. Vi fick förmånen att möta många helt fantastiska unga människor som vet vad de vill men behöver stöd i att hitta rätt verktyg: där kommer vi in med vårt kunnande från Skoldatateket.

Idag har jag & min kollega Ia haft ännu en jobbardag..."jobbarsöndag med Ia & Ulrika"...skämt å sido, vi har varit och ställt iordning vår del av den monter vi delar med Dyslexiförbundet FLMS på Skolforum under veckan som kommer. FMLS har monter C 14:10 och där återfinns Skoldatateket i Södertälje under kommande tre dagar. Ia & jag ser med glädje fram emot att få tillfälle att ställa ut tillsammans med Dyslexiförbundet samt föreläsa på mässan. Vi ser fram emot att få möta många olika personer med nyfikenhet på kompensation. Vi ser fram emot en givande arbetsvecka. Vi hoppas att många hittar oss och att vi ser just Dig på Skolforum!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar