torsdag 10 december 2009

Comai

Comai - självinstruerande kognitiv vardagshjälp i mobilen

Chrono Comai - java baserat tidshjälpmedel som installeras i mobiltelefonen via en sms-länk, programvaran laddas ned via länken... en licens kostar 800 kr exklusive moms som användaren har sedan.

Memo Comai - java baserad kalender funktion utvecklad för personer med kognitiva svårigheter, tre alternativ att välja på när uppgift skall läggas in, självrensande efter 2 veckor, påminnelser dyker upp i mobiledisplayen och det går att ha kvittensfunktion, kvitterar inte mottagaren går ett sms till alternativt nummer där den mottagaren kan kolla upp vad som hänt...bildstöd för olika aktiviteter... en licens kostar 3500 kr exklusive moms den betalar användaren årligen.

Kollar just nu på Sony Ericsson W995 med Chrono Comai installerat - tiden blir synlig i form av exempelvis ett timglas, jag får en känsla för tid. Comai är väl värt att kolla upp, personligen upplever jag att det finns mer att utveckla vad gäller exempelvis färgval, ljudval, synkning med kalendern....mer stöd via mobilen är här för att stanna och utvecklas.

Informationsträffen om Comai arrangerades av Skoldatateket i Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar