måndag 12 januari 2009

Södertäljes roligaste jobb!

Det är helt fantastiskt att få förmånen att ha, ja, Södertäljes roligaste arbete!

Alla uppstartstankar är som bortblåsta, nu är det så där in i vassen kul på jobbet. Det händer något hela tiden, det är rörelse och fart och alla har fullt upp: Det gillar jag!

Idag har vi haft ett bokat besök, som ville ha en genomgång av C-pen 20 och Word Read Plus (WRP) samt skanning. Vi gick även, mycket överskådligt, igenom programmet Paper Port. Anledningen till detta besök hos oss var att den kurslitteratur, som en elev behövde inte fanns som inläst läromedel. Frågan var om det fanns något som besökaren kunde göra själv för att lösa problemet. Vi gick igenom möjligheterna! Jag kanske ska påpeka att möjligheterna är fler än vad lagstiftningen tillåter, därför är viktigt att vara bekant med vad som är tillåtet att göra och vad som inte är det. Om något läromedel inte finns inläst, går det att vända sig till Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) www.spsm.se för att få stöd i hur man kan gå till väga för att få detta problem vänt till en möjlighet.

Under förmiddagen hann Ia med att göra en presentation av Talsynteser, jag fixade länkar till arabisk & spansk sida på nätet. Dessa sidor använde vi i presentationen av talsyntes rösterna Salma (arabi) & Maria (spanska).

På eftermiddagen styrde vi vår kosa mot Gryningsskolan / Ekenbergska gymnasiet och genomgången av talsyntes programmet WRP togs emot med stort intresse. Det visade sig att flera pedagoger upplevde att det finns MÖJLIHETER med denna kommunlicens...Härligt att få uppleva den känslan!

Vi avslutade med att visade vår egna sida http://www.edu.sodertalje.se/ med alla otroliga erbjuandanden. Det kändes bra att ha fått vara med om att, förhoppningsvis, ha gjort skillnad...

Ett smakprov på en dag hos oss, som har Södertäljes i särklass mest kreativa arbete - e-mentorer på Skoldatateket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar