torsdag 22 januari 2009

En dag för tankar och planering...

Idag har det varit tid för planering av ett relativt nytt e-mentorskap på en skola. En tekniker och jag, som specialpedagog, har funderat tillsammans på hur vi ska presentera vårt mentorskap och lagt upp en plan för det. Tidigare har jag varit mol allena med att lägga upp introduktionen i mentorskap, så det är spännande att vara två mentorer med helt olika bakgrundskunskaper. En tekniker & en pedagog - kan det bli bättre?!

e- mentorerna

http://www.e-mentorerna.blogspot.com/


Vårt planeringsmöte kom även att innehålla helt andra ideér, sån´t som vi inte hinner språka om till vardags. Flera goda ideér kom upp - de tar vi med oss och gör något av framöver. Det gällde exempelvis workshops för oss själva, för att vi ska utveckla oss tillsammans i e-ementorsgruppen.

Vad har vi gjort mer?

Kontorsarbete, telefonsamtal...en kund ringde från Stockholm för att konsultera oss efter att ha läst om oss på Skoldatateket i FDB`s tidning. Kunden ville veta mer om vad Air Line ger för möjligheteroch vad konsekvensen kan bli av att använda ljudförstärkning. Air Line är ett verktyg för att förstärka ljud, det ger effekten att eleven kan behålla uppmärksamhet och fokus vid exempelvis en genomgång, då ljudet går från en sändare som talaren har direkt in i en mottagare som eleven har. Små hörlurar i öronen och ljudet går direkt in i mottagarens öron. Ljudet blir så pass tydligt att det inte hörs prassel, stols skrap etc. Helt fantastiskt! Jag vill passa på att berätta att denna produkt är inte den enda på marknaden, det finns flera modeller i olika prisklasser, med olika finesser.

Sist och lite kul - prova min voki!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar