torsdag 23 april 2015

Det utvidgade kollegiet och en bok

På Facebook finns den en grupp som heter; iPads i skola och förskola. Jag har varit med i den gruppen ett bra tag. Tidig sommar förra året ställdes en öppen fråga gruppen, om det fanns några som skulle vilja vara med och skriva en bok tillsammans. På den vägen är det. Det blev en bok som det stora utvidgade kollegiet skrev tillsammans, i delade dokument utan att egentligen känna varandra men med en gemensam nämnare: vi brinner för lärande med stöd av ett digitalt verktyg. 


I boken finns exempel på hur olika personer arbetat med iPad som verktyg från förskola till utbildning av vuxna. Jag är oerhört stolt över att ha varit en del av den process vi gått igenom med allt vad det innebär att skriva transparent, arbeta formativt, släppa taget om sin text, vara en del av en grupp jag varav de flesta jag aldrig träffa in real life. Om du vill ta del av vår bok, kan du ladda ned den i iTunes store till din iPad och läsa den i appen iBooks. Om du inte har en iPad kan du ta hem boken via länken som en pdf till vilken digitalenhet som helst. Den 23 april 2015 har boken laddats ned 1220 gånger.

Om du skannar QR-koden kommer du direkt till iTunes och vår bok.

Det går även att läsa om bokprojektet i Tidskriften DIU nr 3, 1015. Där intervjuvas initiativtagarna till projeket Tessan Åkerblom och Lena Gällhagen.

DIU Tidskrift nr 3, 2015Inga kommentarer:

Skicka en kommentar