torsdag 20 november 2014

Ett guldäpple

Tänka sig, det blev en plats i finalen av Guldäpplet 2014 och ett guldäpple!Att få befinna sig i ett lärande sammanhang tillsammans med Karin Nygårds, Jacob Möllstam och Ylva Pettersson är fantastiskt. Att få dela upplevelsen med tre personer som driver skolutveckling med tydligt stöd i våra styrdokument, i ledarskapet och i de digitala verktygen är en förmån. Att få möta andra personer i lärande och ta del av deras lärresor och att få dela med sig av sin egen är att landa.

Att få dela, kommunicera, lära, genomföra, presentera, pröva och ompröva, anpassa, samtala, diskutera, formulera, resonera, växla perspektiv, jämföra för- och nackdelar, få uttrycka sin egen ståndpunkt, lösa problem, reflektera, söka, samla, strukturera information och granska densamma, veta hur metoder och färdigheter används, att få använda begrepp i olika sammanhang och syften - att i gemenskap få möjlighet att sätta praktisk handling på läroplanerna. Det är en magisk känsla!


Guldäppletrion 2014
Jacob Möllstam - driver Partille Stories - Jonsereds skola, Partille kommun.
Ulrika Jonson - arbetar med inkludering med stöd av IKT- Vallaskolan, Södertälje.
Karin Nygårds - hackar läroplanen och programmerar - Sjöstadsskolan, Hammarby Sjöstad.
Juryns särskilda pris gick till Ylva Pettersson - Katedralskolan, Skara.

Vad är Guldäpplet?

Guldäpplet är ett lärarstipendium. Guldäpplet utdelas årligen till en eller flera lärare som förnyar lärandet med stöd av IT i egen undervisning, arbetar för att inkludera alla elever och som inspirerar elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

Guldäpplejuryns Särskilda Pris delas ut till en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar