lördag 9 januari 2010

Underbara framtid

Foto Ulrika J: Att blicka framåt

Att stå bakom en trädstam och kika fram, att undra vad utsikten skall ha att bjuda på, att vara nyfiken nog att kliva fram och tänka: Jaha, här står vi och någonstans ska vi...

Året som vi har bakom oss på Skoldatateket har bjudit på det allra mesta: besökare, elever, föräldrar, pedagoger, logopeder, specialpedagoger, andra Skoldatatek, SPSM, FMLS, Dyslexiföreningen, Skolporten, grundskolor, förskolor, gymnasiekskolor, föreläsningar, teknikmässan BETT, Riksmöte i Luleå, studiebesök hos oss och av oss hos andra, e-mentorskap med specialpedagogiska förtecken, bloggande, twittrande, You Tube, arbete på mässor, deltagande i olika sociala nätverk, kurser, workshops...det har hänt enormt mycket under året som passerat.

Nu ser vi, Ia & jag själv, fram emot ett nytt spännande verksamhetsår med mängder av tillfällen till samtal, möten, träffar, nätverkande, erfarenhetsutbyte, ny kunskap...ett flöde av aktiviteter på Skoldatateket & Pedagogiskt centrum.

En del nyheter vill jag försiktigt puffa för...fler kurser & workshops på fler efterfrågade teman under våren, Södertälje har även en uppgraderad kommunlicens från WordRead Plus till ClaroRead v5. Den uppgraderingen har flera små fina finesser...vi har bland annat tecknat ett serviceavtal och det innebär att alla elever som är i behov av talsyntes kan ladda hem den kostnadsfritt. Det kommer mer information jan/feb 2010. Det går att boka kundkonsultation hos oss samt att boka in e-mentorskap för handledning på plats ute på skolorna i vår kommun. Vi tar emot bokade studiebesök och naturligtvis hoppas vi att alla som arbetar i Södertälje kommuns pedagogiska verksamheter går med i Pedagogiskt centrums socialanätverk Telgepedagogerna.ning.

Väl mött på Skoldatateket i Södertälje!


1 kommentar:

  1. Vad du har fått med mycket och i vilken positiv anda du/vi blickar framåt! Kanonbra, Ulrika!

    SvaraRadera