torsdag 16 april 2009

Ingenting försvinner - allting sprider sig...


Det är en kort sammanfattning av termodynamikens första & andra huvudsatser... med andra ord allting förändrar sig! Det är också det som vi på KMC arbetat med under dagen. Vi har haft utbildning i LEAN-tänket. Denna genomgång av LEAN gav upphov till många tankar, som kommer att få utrymme att förändra sig i en pågående process över tid. Vi kom gemensamt fram till att ordet process betyder: något varaktigt över tid samt att över tid omforma tanken.

Personligen vill jag lägga till att tanken är att ständigt ha förändring för att förbättra på näthinnan...dels för kunden, dels för oss som arbetsmyror, dels för vår arbetsgivare... det går att tänka mycket om det här...

När vi arbetade med förhållningssättet i LEAN, så kom jag på en ny slogan för oss e-mentorer...

e-mentorerna - mer än du förväntar dig!

Orden ploppade upp när vi pratade om vad Södertälje kommun menar (min egen tolkning) angående hur vi som arbetar ska vara när vi ex bemöter medborgare... mer än förväntat... förmåga & vilja är ytterligare två ledord i Södertälje kommun... och det besitter vi i mängder på olika sätt beroende på vem vi är och i vilken roll vi verkar... i Södertälje är det även viktigt att vi visualiserar, visar öppet och har en transparens i vad vi gör...det har vi på KMC, gå till vår hemsida - nu pratar vi LEAN på riktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar