torsdag 5 mars 2009

Habermas, e-läsare & WRP


Nu har jag gått in för att få fart på arbetet med att utforma en modell för att använda när vi på Skoldatateket ska anpassa verktyg för studier till elever. Besök på olika verksamheter är bokade, modellen förankras i forskning och jag trillade dit på Habermas tänkande. Habermas var sociolog & filosof med idéer om kommunikativt handlande, förnuft och demokrati sammanlänknade i olika system. Frågan om sanningen är den mest centrala, han frågar sig om det kan finnas handling utan kommuniktion... så hans tankar bör nog finnas i teorin i min kommande modell...oj, vad tankarna for iväg - igen. Habermas är intressant...
Vad har mer hänt?

Jo, e-läsaren Kindle2 från Amazon ligger på näthinnan. Amazing är ordet för denna lilla nätta sak. En manick som har fjädervikt, läser text som dagstidningar, pdf:er, bloggar, wikipedia, är trådlös, lång batteritid, bra skärpa & den LÄSER FÖR DIG för den har text to speach funktion. Dvs den omvandlar text till tal samt att den gör som DASIY-spelare, den kommer ihåg vart du slutade läsa och börjar där nästa gång du vill läsa... Måste upplevas!

Skoldatateket fick oväntat men välkommet besök av Rikard från LSM Läs- & skrivmöjligheter. Han far runt och visar högtalarsystemet Front Row to Go. Systemet skonar pedagogens röst och ökar koncentrationsförmågan hos eleverna... kom och testa själv hos oss!
Sen har vi haft utbildning idag igen och det är en ny upplevelse varje gång. Idag var det knappt om tid, då datorerna trasslade med oss, men kurs blev det & min upplevelse var att kunskap ger mersmak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar